Highland Cattle eli kotoisammin ylämaankarja on Skotlannista kotoisin oleva alkuperäisrotu, jota käytetään lihakarjankasvatuksessa ja emolehmätuotannossa.
Luonnollisesta, puhtaasta ja monipuolisesta ravinnosta johtuen ylämaalaisen liha on tummaa, maukastaja lyhytsyistä ja usein vähärasvaista. Ylämaankarjan lihan maku ja tummanpunainen väri syntyvät laiduntamiseen ja nurmeen perustuvasta ruokinnasta sekä pitkästä kasvatusajasta. Sonnit menevät teuraaksi vasta 2-4 vuoden iässä. Siihen asti eläin on saanut vapaasti liikkua ja laiduntaa, toteuttaa rodunomaista käytöstä ja luontaista aktiivisuutta laumassa, mikä eläimen hyvinvoinnin lisäksi myös muokkaa naudan omaa rasvakudosta pehmeäksi parantaen ylämaankarjan lihan makua ja mureutta. Ylämaankarjan kasvatuksessa panostetaan parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen luonnollisella elämällä aina laitumelta lautaselle asti. Hyvä elämä maistuu myös lihassa.
Lisätietoa: www.laitumeltalautaselle.fi